Milieu

We doen inspanningen om samen met de gasten het energieverbruik en de afvalstroom te verminderen en hergebruik te stimuleren waar mogelijk.

Ons sanitair water wordt met zorg behandeld en gefilterd. Het warm water komt van de zonneboiler en wordt bijverwarmd met aardgas. Alle toiletten hebben een spaarknop en de douches hebben een spaardouchekop. Aan water geen gebrek, maar gebruik het zorgvuldig.

De verwarming op aardgas wordt gestuurd aan de hand van de buiten- en binnentemperatuur. In alle kamers bevinden zich thermostatische kranen. Bovendien is het huis geïsoleerd waardoor het warmteverlies beperkt wordt. Het verhoogt meteen ook het comfort.

Door een evenwichtig gebruik van grote verpakkingen waar het kan en kleine verpakkingen omwille van hygiënische of praktische redenen, kunnen we de hoeveelheid afval beperken. Het resterende afval wordt gescheiden ingezameld.

Het sanitair water is onthard, zodat we minder detergent moeten gebruiken voor schoonmaak en wassen. Je voelt het ook als je een douche neemt. Wij vervangen de handdoeken graag indien zo gewenst en minimaal elke drie dagen.

De ligging van onze B&B leent zich voor het gebruik van het openbaar vervoer en we stellen fietsen ter beschikking. Onze leveranciers vinden we in de nabijheid van de B&B.