VRAAG & ANTWOORD

Hoe ver liggen jullie van het historisch centrum?

Het centrum ligt op wandelafstand. Met de fiets ben je er in 10 minuten, te voet in ongeveer een half uurtje.

Hebben jullie een parking?

Neen. Maar in onze straat kan je gratis parkeren. Als er geen plaats in de straat is, kan je parkeren in een omliggende straat. De volledige buurt is vrij van betaling.

Kunnen wij onze eigen fietsen binnen stallen?

Wij hebben plaats voor eigen fietsen of een motor. Elektrische fietsen kunnen bij ons opgeladen worden. Wij verhuren ook fietsen.

Kunnen wij in de B&B koken?

De brandweer staat koken in de ontbijtruimte niet toe. Het gebruiken van de magnetron en de waterkoker is wel toegestaan.

Mogen wij bij jullie roken?

In ons huis mag er niet gerookt worden.

Hoe laat kunnen wij inchecken?

De kamers zijn in het weekend klaar om 14 u, in de week om 17 u. Als je vroeger komt, kun je de bagage alvast binnen plaatsen.

Om hoe laat moeten we de kamer verlaten bij het uitchecken?

Omdat wij alles klaar kunnen zetten voor de volgende gasten, vragen wij om de kamer om 10.30 u te verlaten. Je kan wel je bagage achterlaten zodat je nog verder de stad kan bezoeken.

Hoe kunnen wij bij jullie betalen?

Wij aanvaarden contant geld en alle bankkaarten (debet en krediet).

Mogen wij ons huisdier meebrengen?

Wij ontvangen enkel mensen als onze gasten. Omwille van allergische redenen verwelkomen wij geen huisdieren.

Ik heb een stofallergie. Kan ik bij jullie rustig slapen?

Er is in elke huis stof aanwezig, maar wij proberen het tot een minimum te beperken. Onze vloerbekleding is linoleum en makkelijk te onderhouden. Onze dekbedden en kussens zijn anti-allergisch.

Wij komen van het platteland en houden niet van een drukke stad.

Slapen in de stad brengt meer geluiden met zich mee. Weliswaar liggen wij niet in het centrum en wonen wij in een rustige residentiële buurt. Helemaal stil is het hier niet; toch kan je verrast zijn hoe rustig het hier kan zijn.

Waar kunnen wij de cuberdons kopen?

Wij verkopen de cuberdons in zakjes van 200 gram. Ook andere cuberdonproducten vind je bij ons aan een aantrekkelijke prijs. Zie ook in onze webshop.

Om hoe laat kan ik ontbijten?

Wij spreken onderling af hoe laat je het ontbijt wenst. Vanaf 8.15 u kunnen wij vers gebakken koeken en brood serveren. Ontbijten voor 8.15 u kan, maar dan zal het al de avond voordien klaar gezet worden.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Hoewel dit niet gebruikelijk is in een B&B, maar het steeds door overmacht kan voorvallen, kunnen reserveringen geannuleerd worden tot 48 u op voorhand, zoniet rekenen wij de eerste nacht aan.

Kunnen wij jullie telefonisch contacteren?

Reserveringen en vragen, bevestigen en beantwoorden wij alleen via e-mail. De beschikbaarheid kunnen toekomstige gasten steeds op onze beschikbaarheidskalender bekijken; je vindt dit op de homepage van onze website. Het telefoonnummer op de website dient om bv. je wijziging in aankomsttijd te sms’en.

Ik wens mijn smartphone, laptop of iPad te gebruiken op mijn kamer.

Goed. Wij bieden overal gratis internet aan.

Ik sluit mijn dag graag af met wat tv kijken.

Op je kamer kan je op een grote flatscreen tv 70 zenders bekijken in 9 verschillende talen (Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Turks, Arabisch en Hebreeuws). Er is ook een radiofunctie met verschillende muziekkanalen.

Ik drink graag een kopje thee voor het slapengaan.

Komt in orde! Je kan bij ons heel de dag thee vinden in de gastenkeuken.

Ik ben minder mobiel. Kan ik de kamer makkelijk bereiken?

Onze kamers bevinden zich op de 2de en 3de verdieping. Wij hebben geen lift; enkel een trap uit de jaren ’20 gaat naar boven.

Moet ik zelf mijn haardroger meebrengen?

Geen nood, alle kamers beschikken over een haardroger.

Ik ben mijn tandenborstel vergeten.

Ben je iets vergeten in je toilettas, dan proberen wij dat graag te voorzien. In de badkamers liggen standaard: douchegel, shampoo en bodylotion. Maar ook tandenborstels, en  zelfs schoenpoetsdoekjes, hebben wij ter beschikking.

Ik leer iemand kennen in Gent. Mag ik die meebrengen naar de kamer?

Helaas niet. Omwille van controle van de city taks en omwille van de (brand)veiligheid dienen wij te weten wie er in ons huis aanwezig is. Ook al is het maar voor eventjes. Er zijn in onze stad genoeg plekjes waar jullie samen rustig en alleen kunnen vertoeven.

Kan ik ook alleen gebruik maken van de infraroodsauna?

Ja. Omwille van de veiligheid blijven wij in de buurt. Het gebruik van de sauna is privé. Je deelt dit dus niet met andere gasten. Een sessie duurt ongeveer 1 u.

Wat houdt de massage in?

Jurgen heeft een cursus rugmassage gevolgd. Het is geen medische, maar een ontspannende massage. De relaxatie duurt ongeveer 20’. Er wordt gebruik gemaakt van warme oliën en rustige muziek op de achtergrond. Een massage is ideaal in combinatie met een bezoek aan de infraroodsauna; maar het hoeft niet.

Ik vind de bescherming van het milieu belangrijk.

Wij ook. Het water wordt door zonne-energie verwarmd. Het dak en de zijgevels zijn geïsoleerd. Wij sorteren ons afval. De verlichting bestaat uit ledverlichting of spaarlampen. Handdoeken worden pas na de 2de nacht vervangen; tenzij op aanvraag. Zo dragen onze gasten en wij een steentje bij tot de bescherming van het milieu.